facebook

 

 

CALITATEA PRIN GENERAȚII

SAPĂ ROTATIVĂ PENTRU PREGĂTIREA PATULUI GERMINATIV

Acum și dintr-o singură lucrare se poate pregăti un strat germinativ bine afînat.

Date tehnice ale utilajului
Sapa rotativă este un utilaj care inovează în ceea ce ține de pregătirea unui pat germinativ și a pregătirii terenului arat, pe care Horváth Benedek, conducătorul Busa Bt. l-a conceput și l-a brevetat.

Utilajul poate executa dintr-o singură operațiune acele funcții pe care mai multe utilaje clasice numai împreună le pot executa. Aceste funcții sunt executate chiar mai bine decât cu utilajele clasice.
Având un potențial mare de fărîmițare a bolovanilor, acest utilaj poate înlocui chiar și patru utilaje clasice. Sapa rotativă este o soluție perfectă în controlul mecanic al buruienilor datorită faptului că asigură o acoperire și o concasare fără înfundare. În urma mișcării frontale a cuțitelor comprimarea în adâncime creează un sol bine sedimentat.
Un sol proaspăt arat după o singură lucrare poate fi supus semănatului, iar pe un astfel de pat germinativ culturile vor germina și vor răsări în mod exploziv și uniform.
Având posibilitatea de a modifica rotoarele, sapa rotativă este capabilă să funcționeze la pregătirea patului germinativ în perioada de primăvară, la netezirea suprafeței solului și împrăștierea chimicalelor și/sau a îngrășămintelor în soluri superficiale.
Sapa rotativă are o viață lungă și este rezistentă, nu necesită decât cheltuieli reduse și asigură o sporire cantitativă a producției agricole. Folosind acest utilaj investiția va fi recuperată rapid, și se vor obține profituri înalte.

AVANTAJE
Eficiență:

  • Se utilizează  o tracțiune redusă (~30Le/m);
  • Economie în cadrul procesului tehnologic;
  • Funcționare perfectă și în condiții extreme;
  • Performanță înaltă.

Unelte rezistente le uzură:
Uneltele forjate au o rezistență mare la uzură. Durata de folosință  a cuțitelor este de cca 600 Ha/m a utilajului. O piesă de schimb este suficientă pentru acoperirea unei lățimi de lucru de 1 metru.
Elemente de închidere se pot alege
Mașina de lucru este înzestrată cu tăvălugi pentru zdrobirea bulgărilor. La solicitare se pot monta elemente pe două rânduri,  tăvălugi din profil T sau din cornieră.
Arcurile conferă o siguranță a elementelor de lucru 
Arcurile sunt confecționate prin intermediul unei tehnologii speciale din industria auto, urmăresc nivelul solului și totodată împiedică deteriorarea pieselor.
Rotoare reglabile
În funcție de umiditatea solului, adâncimea de lucru poate fi reglată ușor și rapid, în felul acesta utilajul nu produce bulgări din straturile mai umede.

Sapa rotativă

Lăţime de lucru (m)

Structura utilajului

Lăţime de transport (m)

Putere de tracţiune (CP)

2,7K

Suspendat

Uşor

Fix

2.7

80

3,3K

3.3

90

4,0 K

4

110

2,7K

Semi-suspendat

2.7

80

3,3K

3.3

90

4,0 K

4

110

4,0 K Cs

Pliabil

3.2

120

4,0 N

Grea

Fix

4

120

4,7 KCs

Uşor

Pliabil

3.2

130

4,7 NCs

Grea

150

5,2 NCs

160

5,9 NCs

180

6,5 NCs

200

7,2 NCs

220

7,9 NCs

240

8,4 N Cs

250