facebook

 

 

CALITATEA PRIN GENERAȚII

MUNTENIA

MUNTENIA

Tip: varză albă de toamnă

Varza alba și roșie

Varza alba și roșie

Varza roșie este practic aceeași specie ca și varza albă, fiind o varietate a acesteia. A fost cunoscută și luată în cultură odată cu varza albă, încă de la sfârșitul Epocii de Piatră.
Pe lângă aspectul coloristic diferit al celor două tipuri de varză, respectiv cea roșie și cea albă, mai există și alte diferențe, varza roșie conține cu până la 50% mai multă vitamina C decât varza albă (maximum 57 mg, pentru 100 de grame de produs proaspăt, față de un minim de 36 mg la varza albă).
Pigmentul care îi dă culoarea roșie - violacee, denumit resveratrol, este un antioxidant, considerat cel mai puternic antioxidant natural descoperit până în prezent, astfel că varza roșie are calități curative și este recomandată în diferite afecțiuni.

Varza Savoy

Varza Savoy

Varza este plantă bianuală: în primul an vegetează, iar în al doilea an înflorește. Face parte din familia Crucifere, numită așa deoarece are floarea de tipul patru, cu elementele florale așezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescențe de culoare galbenă.

Conopida, Broccoli

Conopida, Broccoli

Conopida este una din cele câteva plante din specia Brassica oleracea, familia Brassicaceae. Este o plantă anuală.
Broccoli (Brassica oleracea) este o legumă din familia brasicaceelor (cruciferelor), ce se utilizează în alimentație, inflorescența mai puțin compactă decât a conopidei fiind folosită la prepararea diferitelor mâncăruri. Are o valoare nutritivă și alimentară ridicată, și de asemenea un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale. Are originea comună cu conopida și este răspândită în aceleași zone.